1) Müzik Köyü Nerededir ve Ne Zaman Yapılır? Müzik Köyü Muğla İli Fethiye İlçesinde bulunan köylerde gerçekleştirilen etkinlikler bütünüdür. Müzik Köyü etkinlikleri yaz aylarında yapılır. Yıl içerisinde ise ekip farklı etkinliklerle karşınıza çıkar.

2) Müzik Köyü Etkinlikleri Ne Kadar Sürer? Periyot Ne Demektir? 2015 yılında 1 hafta süre ile gerçekleştirilmiş olup, bu sene (2017) ise 3 periyot (3 hafta) gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Periyotları çalışma dönemi olarak değerlendirebiliriz. Her periyot 4 gece 5 gün sürer.

3) Her Periyota Katılabilir Miyim? Her Periyot İçin Ayrı Ayrı Kayıt Olmam Gerekir mi? Her periyota katılma şansınız vardır. Fakat her periyot için ayrı kayıt yaptırmanız gerekir.

4) Müzik Köyü Sabit Bir Köy müdür ve Etkinlikler Hangi Mekanda Gerçekleştirilmektedir? Müzik Köyü şimdilik sabit bir köy şeklinde değildir. Fakat ekip olarak Müzik Köyü’nün hayali ve amacı sabit bir köy kurmaktır. Etkinlikler her sene ekibin belirlediği bir köyde kiralanan mekanlarda gerçekleştirilir. Sadece bu mekanlara sabit kalınmaz. Fethiye’nin farklı bölgelerinde, dağlarında, denizinde, sahillerinde atölye, konser, dinleti ve diğer etkinlikler düzenlenir.

5) Müzik Köyü’ne Katılım İçin Belirli Bir Kontenjan Var mıdır? Her sene Müzik Köyü ekibi tarafından kiralanan mekanın kapasitesi ile doğru orantılı olacak şekilde katılımcı kabul edilir. Yani katılımcı sayısı sınırlıdır.

6) Müzik Köyü Katılımcısı Olmadığım Halde Konserlere, Dinletilere ve Diğer Bazı Etkinliklere Katılabilir miyim? Müzik Köyü yöneticileri ile iletişime geçerek konser ve dinleti gibi etkinliklere dışarıdan katılım sağlayabilirsiniz. Fakat bunun için Müzik Köylülerle en az iki gün önceden iletişime geçmeniz gerekmektedir.

7) Müzik Köyü’ne Katılmak İçin Herhangi Bir Çalgı Çalmama Gerek Var mıdır? Böyle bir zorunluluk yoktur. Fakat etkinlikler genel katılımcı düzeyine göre gerçekleştirilir. Yani çalgı çalmanız değil, müziği sevmeniz yeterlidir.

8) Müzik Köyü Kayıtları Ne Zaman Başlar? Müzik Köyü kayıtları program açıklandıktan itibaren 3 gün içerisinde başlar.

9) Müzik Köyü’ne Nasıl Kayıt Olabilirim? Kayıtlar başladığında başvuru formlarımız internet sitemiz üzerinden yayınlanacaktır. Yayınlanan formu indirip,doldurduktan sonra muzikkoyu@gmail.com adresimize mail göndererek kayıt işleminizi başlatabilirsiniz. Formunuz Müzik Köyü yöneticileri tarafından incelendikten sonra size dönüş yapılacaktır.

10) Müzik Köyü’nü Kimler Düzenliyor? Müzik Köyü bir Anadolu Kültürleri Araştırma Derneği( AKAD ) projesidir. İçerisinde akademisyenler,müzisyenler,öğretmenler,müzik eğitimcileri ve farklı meslek gruplarından dostlar bulunmaktadır. Kısacası hayatını müziğe adamış köylüler...